Links

 REPORT
133 items   1 followers   0 votes   841 views

En kop kemo? - Parkeringsplads for en kræftramt

Her samler jeg links til websider, artikler, bøger, film eller andet, som jeg har fundet nyttigt eller været glad for at opdage i forbindelse med mit brystkræftforløb

Feb 26, 2020 - heartbeats.dk - 9
Ditte Giese: 9 ting jeg gerne ville have vidst, inden jeg fik livstruende brystkræft

Ditte Giese er syg af brystkræft og skriver her en klumme om sygdommen, der rammer hver niende danske kvinde. Så læs, lær og pas på jeres bryster, fremtid og jeres familier.

Jan 22, 2020 - propatienter.dk - 1
Hvorfor taber man håret af kræftbehandlinger?

Selvom vi især kender hårtab fra kemoterapi, er der flere kræftbehandlinger, som har samme bivirkninger. Men hvad har kræftbehandlinger med hår at gøre?

Jan 22, 2020 - propatienter.dk - 6
Poeten Anne Boyer har skrevet uforglemmelig og vanvittig barsk bog om brystkræft

BØGER. Ugen efter, at den prisbelønnede forfatter og poet Anne Boyer var fyldt 41 år, fik hun konstateret den særligt aggressive type triple-3-negative brystkræft. Det har hun skrevet en uforglemmelig og vanvittig barsk bog om, som blandt andet én gang for alle forsøger at afsløre den lyserøde sløjfe som et stort umoralsk, kommercielt bedrag af kvinder.

Nov 29, 2019 - cancer.dk - 1
Ny landsdækkende undersøgelse: Kræftpatienter efterlyser bedre hjælp til opfølgning og senfølger

Mange kræftpatenter oplever utilstrækkelig opfølgning på deres kræftforløb, og mange savner hjælp til fysiske og psykiske følger af sygdommen. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse, som Kræftens Bekæmpelse offentliggør i dag.

Sep 05, 2019 - videnskab.dk - 2
Kræftbehandling er blevet meget bedre

BOGOMTALE: Ny viden om kræftcellers særlige genetiske kendetegn samt bedre diagnostik, behandling og forebyggelse har øget overlevelseschancerne for kræftramte.

Aug 06, 2019 - propatienter.dk - 1
Har dansk screeningsprogram for brystkræft overlevet sig selv? Forsker vil finde svaret

Fører screening for brystkræft til, at færre kvinder dør af sygdommen? Det vil en gruppe forskere, med klinisk professor Elsebeth Lynge fra Nykøbing Falster Sygehus og Københavns Universitet i spidsen, nu undersøge.

Jun 12, 2019 - sygeforsikring.dk - 0
Planteøstrogener og brystkræft | Nyt & Sundt

Især soja og rødkløver indeholder planteøstrogener, der mistænkes for at få kræftknuder til at vokse ved østrogenfølsom brystkræft. Alligevel er der meget, vi endnu ikke ved. Her får du indsigt i planteøstrogener og deres mulige betydning for udvikling af brystkræft.

May 23, 2019 - jyllands-posten.dk - 7
Fhv. kræftpatient: Ingen fortalte mig om senfølger, og jeg var i et klaustrofobisk kaos

Jeg er en af de kræftpatienter, der hverken før, under eller efter mit kræftforløb er blevet informeret om min ret til et opfølgningsprogram. Jeg ved med sikkerhed, at den hjælp ville have hjulpet mig langt bedre tilbage til mit liv.

May 22, 2019 - senfoelgerogkraeft.dk - 7
Hjernetræthed eller total udmattelse - Senfølger & Kræft

Efter en behandling af kræft oplever en del en type af træthed, som de aldrig før har prøvet.
Trætheden kan pludselig overvælde én, og ofte uden forudgående varsel. Nogle beskriver det som at gå ind i en mur. Pludselig kan man slet ikke overskue den situation, man står i. Det kan være, at man kan finde ud af den opgave man er ved at løse, taber tråden i den samtale man deltager i, eller at man ikke kan tage ordentlig stilling fx hvad dine børn må eller ikke må.
Hjernetræthed kan opleves på følgende måder:

Feb 26, 2019 - dr.dk - 7
Mie skal dø i 2019: ’Hvordan lever man, når man snart skal dø?’ | Mit Liv | DR

Hun er 26 år, og lægerne kan ikke fjerne kræften. Alligevel insisterer hun på at leve som en 26-årig. Så længe hun kan.

Feb 20, 2019 - cancer.dk - 1
Ny viden: Antioxidanter og kræftbehandling - Kræftens Bekæmpelse

Mange kræftpatienter bruger en eller anden form for alternativ behandling, som supplement til den almindelige kræftbehandling. Ny forskning understreger imidlertid at behandling med antioxidanter bør benyttes med varsomhed. Et budskab, der bakkes op af Kræftens Bekæmpelse.

Dec 25, 2018 - dailymail.co.uk - 1
Breast cancer drug given to hundreds of thousands of women on the NHS affects brain function and memory

When given to monkeys in a study by the University of Toronto, the drug letrozole - also known by its brand name Femara - damaged brain cell function in the hippocampus.

Dec 11, 2018 - magasinetliv.dk - 8
Bente lever med senfølger efter brystkræft: “Jeg har måttet sænke farten fra 140 til 70 kilometer i timen” | Magasine...

Syv år efter behandlingen af hendes brystkræft er Bentes liv fortsat påvirket af senfølger, som aldrig kommer til at forsvinde. Så hun har sænket tempoet og stiller skarpt på det, der betyder noget

Nov 28, 2018 - pov.international - 4
Livet efter kræft: Erfaringen er en resurse - POV

ESSAY – Da jeg skulle til at skrive følgende, den selvsamme aften, tikkede en besked ind på Messenger. Den begyndte med det spagfærdige, ikke krævende ”hvordan har du det?”, som jeg bekræftede med ”jeg har det godt, og du?” Sådan brydes isen med venlighed. Og så kom chokket.

Nov 14, 2018 - cancer.dk - 2
Tusindvis af danskere lever med senfølger efter kræft

Bedre viden om senfølger, ny hjemmeside - En fælles indsats for at forske i senfølger efter kræft

Oct 10, 2018 - propatienter.dk - 0
2 år og dødssyg - 34 år senere kæmper hun stadig med senfølger, skepsis og manglende viden

Unge og voksne, som har haft kræft som børn, lever ofte et liv i senfølgernes skygge. I København har Anna-Maria Barse, som selv har haft kræft som barn, etableret et netværk, hvor overlevere efter børnekræft kan mødes og dele deres erfaringer.

17

What is Lymphoedema or Lymphedema?

Oct 05, 2018 - youtube.com - 1
What is Lymphoedema or Lymphedema?

Lymphoedema or Lymphedema is a chronic condition - this video explains what lymphoedema is and the techniques you can use to treat it. ----------------------...

Oct 03, 2018 - kampenmodkraeft.com - 0
Vigtigt med fokus på senfølger

Vigtigt med fokus på senfølger - Forekomsten af senfølger efter kræftbehandling er individuel. Derfor bør patienterne få en individuel behandling. Den udfordring kan et samarbejde mellem læger, sygeplejersker, patienter og de nye senfølgercentre forhåbentlig løse i fællesskab.

Sep 27, 2018 - tv2lorry.dk - 4
Kvinder fik kemo men tabte ikke håret: Nu vil de give andre samme mulighed | TV 2 Lorry

De fleste, der går igennem et kemo-forløb, kommer ud på den anden side uden hår på kroppen. Kemoen dræber nemlig alle hårceller. Men både Kikki Bulskov og Benedikte Paisol skiller sig ud - de har nemlig stadig deres eget hår på hovedet. - Jeg sad på et tidspunkt rundt om et bord med 12 kræftramte kvinder, hvor vi skulle guides i at leve med kræft. Bag os stod 12 parykstativer,

Sep 16, 2018 - k10.dk - 0
K10 - Flexjob & Førtidspension - Om K10

En side for bruger og af bruger, stedet hvor vi prøver at hjælpe hinanden med råd og støtte i systemet for folk enten i eller på vej til førtidspension eller fleksjob.

Sep 14, 2018 - dr.dk - 1
Nyt studie skaber tvivl om værdien af brystkræftscreening | Viden | DR

Det er bedre behandling - ikke screening, som er skyld i, at færre dør af brystkræft, konkluderer forskere i et nyt studie.

Sep 14, 2018 - mobile.cancer.dk - 0
Bivirkninger senfølger - Kræftens Bekæmpelse

Mange patienter oplever bivirkninger eller kroniske senfølger i forbindelse med deres kræftsygdom eller -behandling. Læs her om, hvad du selv kan gøre ved dem.

Sep 11, 2018 - propatienter.dk - 3
Tidligere kræftpatient: ”Lægerne siger, at jeg skal lære at leve med mine senfølger”

Kriblen og krablen under fødderne, tørre slimhinder og en betændt akillessene er blot nogle af de senfølger, som tidligere brystkræftpatient Janette Weng lever med efter den intensive kemo- og strålebehandling, som skulle sikre, at kræften aldrig vender tilbage. I dag har hun indstillet sig på, at hun må lære at leve med senfølgerne, og at hendes tilstand formentlig er kronisk.

Aug 30, 2018 - cancer.dk - 0
Sammenholdet - En gratis app, der gør det nemt at koordinere hjælp, når du, eller en du kender, har kræft.

Sammenholdet er en gratis app, der hjælper kræftpatienter og deres pårørende med at organisere et netværk, der kan støtte under sygdomsforløbet.

Aug 23, 2018 - propatienter.dk - 2
Professor: ”Tag dine senfølger alvorligt”

Et stigende antal kræftpatienter overlever deres sygdom, men mange lever med senfølger som f.eks. smerter, søvnproblemer, angst og depressioner. Men man skal ikke ’nøjes’ med at være taknemmelig for at have overlevet en livstruende sygdom, siger Bobby Zachariae, som er professor på kræftafdelingen i Aarhus.