Kan man få menneske-allergi?!

Menneske-allergi copy

Vinterbryllup i familien.

Min ældste nevø skal giftes. Spændende, spændende!

Af sted til kæmpefest i sne og kulde.

Mærker trætheden allerede før vi når hen til kirken, men i dag må den vente.

De daglige strålebehandlinger er begyndt at bivirke:

Min hud brænder i små punkter omkring operationsarret og mellem skulderbladene. Huden er blevet til en alt for stram trøje, der kradser… på indersiden.

Når jeg skal sove kan jeg ikke falde i søvn og når jeg ikke skal sove kan jeg næsten ikke holde mig vågen.

Min hals klør og små host kommer uventet så stemmen snubler og skratter.

 

Føler mig oppustet og larmende grim i min nyindkøbte kjole, som var så smuk…. indtil jeg fik den på.

Jeg ligner desværre en fastelavnstønde!

 

Et sted mellem bryllupstalerne, lammestegen og brudevalsen går det op for mig at jeg muligvis er blevet allergisk overfor… mennesker.

Opdager at 7 måneder i kræftkarrussellen med dens konstante strøm af professionelle ansigter …. har gjort noget ved mig. Hele tiden nye øjne, stemmer og hænder. Alle sammen helt tæt på. Et ukendt, men voldsomt antal fremmede mennesker har kigget på min bare overkrop og mine ar. Set på min krop, rørt, flyttet, målt og vejet den. Stukket og skåret i den. Dag ud og dag ind. Måned efter måned.

Man vil virkelig meget gerne være yndlingspatienten…, og må samtidig hele tiden modstå fristelsen til at skubbe dem væk, stikke af og gemme sig i det første det bedste omklædningsrum med lås.

Festen er et øredøvende hav af stemmer. Jeg sejler i mennesker, glæde, latter, tårer, kærlighed og følelser…, og har det alligevel i glimt som om jeg befinder mig på en øde ø. Taber tråden når jeg skal tale med nogen. Må tage mig selv i at længes efter min stue og min stilhed. Selvom jeg har glædet mig til festen som et lille barn. Spekulerer på om kemo’en eller strålerne mon har pillet ved det område af hjernen hvor de sociale færdigheder holder til…?!

Mindst tre timer før jeg normalt ville have kapituleret må jeg kramme brudeparret godnat og trille hjem i en taxa.

 

…. Men jeg var der da …. på en måde.

I fiskeperspektiv
Røde støvler og røremaskiner

3 thoughts on “Kan man få menneske-allergi?!

  1. Du VAR der, til stor glæde! Og din kjole VAR fin!
    Du er såmænd ikke mere menneskeallergisk end dine søskende, og vi er endda ikke blevet invaderet som du er!

    • I virkeligheden (og forhåbentligt) er det nok snarere en hospitals-allergi jeg har under udvikling 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website