Nyt ord til den danske ordbog?

Fantompatter2 copyI det sidste halve år er hver eneste dag kommet med nye (underlige) udfordringer.

Lige nu er det fantompatter, …. som klør og stikker!!

 

Dybt forvirrende når impulser får hånden til at række ud efter noget, som ikke længere eksisterer.

Det er som om hjernen har været bortrejst og endnu ikke er blevet opdateret med hvad der er sket i dens fravær….  (har Psyke-Hanne sovet lidt i timen?!)

 

I morgen går turen ud til brystkir. afd. på 18. etage igen.

Denne gang skal lægerne se på mig og kontrollere at jeg heler, som jeg skal, og vi vil få information om hvad de postoperative, patologiske undersøgelser har vist…. og hvilken efterbehandlingsplan, der er lagt for mig.

Jeg prøver ikke at spekulere alt for meget over hvad de mon har at sige om de bortopererede lymfekirtler og den fjernede tumor.

I virkeligheden vil jeg helst bare koncentrere mig om at de… netop… er fjernede og at min tid som “gidsel i egen krop” er ovre!

Jeg ved godt at jeg ikke er tryllet rask fordi jeg nu omsider har fået fjernet knuden. Forude venter jo stadig 25 strålebehandlinger, genoptræning og mange års forebyggende hormonbehandling.

Men at leve med kendskabet til en stor, ondartet knude i sit ene bryst… i månedsvis, mens kemoen skulle have lov at gøre sit arbejde… har ikke været let.

 

Nå…. nu springer vi elegant til lidt bonusinfo  til de detaljeorienterede/usarte om … (trommehvirvel, tak!)…. seromtømning:

To gange efter operationen har jeg ude på afdelingen for at få tømt operationsområdet for sårvæske.

Væsken suges ud gennem en kanyle monteret på en slags flaske med en vacuum-anordning på. Kanylen er ikke helt lille, men huden omkring arrene er helt følelsesløs, så man mærker overhovedet ikke at kanylen stikkes ind og heller ikke at væsken suges ud. Væsken ligner grumset æblemost, kan jeg afsløre…, fordi jeg er sådan en, der altid bliver for nysgerrig til at kigge væk. Især hvis der skal ske noget, som måske kan være ulækkert.

Første gang troede jeg dårligt mine egne øjne da sygeplejersken koblede flaske nr. 2 på…. og der i alt endte med at blive tømt 480 ml ud.

Men det var virkelig rart bagefter da væsken ikke længere stod og spændte under huden.

Anden gang var mængden ikke lige så stor, men i morgen tror jeg roligt de kan have et par store flasker klar…. for nu skvulper det lystigt derinde igen.

På en klamheds-skala fra 1-10 ender seromtømning på en god 7’er. Men kun første gang. Anden gang var dén grænse allerede rykket,… som så mange andre grænser hurtigt er blevet det i hele forløbet.

Jeg har fået at vide at det er meget forskelligt om folk skal have tømt væske ud efter en operation. For nogle bliver det slet ikke aktuelt, mens andre kan nå at få tømt ud mange gange.

Noget siger mig at jeg (selvfølgelig) heller ikke hér får lov at slippe for let.

I denne video fortæller min dygtige brystkirurg, Susanne Bokmand, om seromer og tømning:

Livet i min e-boks
Operationen - Vol. I og II

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website