Kanyle-Ninja slår til!

Billede 08-08-15 12.14.11

Jo jo…. så fandt man skam omsider noget fornuftigt at bruge sine deller til!

En del af behandlingen med det nye kemopræparat består i at man, dagen efter at have fået kemo’en,  skal selv-injicere et stof, som går ind og booster de hvide blodlegemers kamp mod infektioner og andet “skrammel”.

Min første reaktion da jeg hørte at jeg skulle give mig selv en indsprøjtning var noget a la:

“Ork!… Herregud da! Nu er jeg alligevel blevet stukket i så mange gange… uden piv…, så hvorfor skulle jeg ikke kunne klare det?”

(mens en lillebitte stemme skingrede løs i mit baghoved: “Du er en voksen kvinde på 51 år,… tag dig sammen!… Selvfølgelig kan du da finde ud af det!”)

 

Da jeg med tapper mine tog imod æsken med sprøjten, fortalte sygeplejersken os at det var en bekostelig sag til en værdi af 7.500 kr. pr. sprøjte!

Måske derfor var min hånd noget “shaky” da jeg dagen efter pakkede tingesten ud. Tanken om at jeg måske kunne komme til at tabe den… eller sprøjte det meget kostbare indhold ud for tidligt eller helt forkert, var pludselig næsten dragende…., ligesom når man kan mærke en irrationel trang til at nærme sig kanten af en dyb afgrund eller et meget højt punkt.

Men…. fumle, fumle, fumle…. forvandlede jeg mig i løbet af et par nervepirrende sekunder til en badass-hjemmesygeplejerske med egen kanyle!

Det var faktisk nemmere end at klø sig i nakken og helt udramatisk. Nålen var så ultratynd at oplevelsen af selve prikket helt udeblev.

“Jeg mærkede INTET!”… som den gode fakir, Lille-Allan, fra Cirkus Nemo ville udtrykke det.

Det var lige før jeg ærgrede mig over at det allerede var overstået.

Meeen…., jeg mangler jo stadig 3 x kemo…, så jeg kan lege sygeplejerske igen om tre uger.

 

PS: Jeg vil gerne rette en “af-hjertet”-tak til egen polstring…. og en hilsen til Grønland, Færøerne og søens folk, nu vi er i gang!

Dagens vinder
Kemo... med vanter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website