Systemfejl

Jobcenter copy

For nogle uger siden fik jeg brev fra jobcentret. Man havde modtaget min sygemeldingsblanket.

Her havde jeg oplyst alt vedr. diagnose og behandlingsplanen… og så sat kryds i rubrikken ”ramt af alvorlig, livstruende sygdom”, som angiveligt skulle sætte min sygedagpenge-/jobfastholdelses-sag på standby, så jeg kunne skånes for møder og opfølgningssamtaler osv. i sygdomsforløbet.

Ikke desto mindre kom nu dette brev, som dels var en besked om at fremsende en lægeerklæring hurtigst muligt og samtidig var en indkaldelse til en opfølgningssamtale

” Formålet med samtalen er, at der i samarbejde med dig udarbejdes en plan for din tilbagevenden til din arbejdsplads/arbejdsmarkedet. For at kunne gøre dette på den bedste måde, bedes du inden samtalen overveje, hvornår og under hvilke vilkår du vil kunne vende tilbage til din arbejdsplads/arbejdsmarkedet.”

(…??)

Fat i telefonen… selvlysende af kvalme og med tårer i øjnene:

”Goddag, mit navn er cancer-patient. Jeg har udfyldt og sendt et skema til jer med oplysning om at jeg er ramt af en alvorlig, livstruende sygdom. Den har I nu svaret på ved at sende mig en indkaldelse til en af de opfølgningssamtaler, som det iflg. blanketten var meningen at jeg skulle skånes for mens jeg er i behandling.”

”Jeg stiller dig lige om til den der har din sag”

”Goddag, mit navn er cancer-patient. Jeg har udfyldt og sendt et skema til jer med oplysning om at jeg er ramt af en alvorlig, livstruende sygdom. Den har I nu svaret på ved at sende mig en indkaldelse til en af de opfølgningssamtaler, som det iflg. blanketten var meningen at jeg skulle skånes for mens jeg er i behandling.”

”Ok?… Det lyder lidt mærkeligt. Ved du hvad, jeg stiller dig lige om til hende der har din sag”

”Jeg fik ellers lige at vide at det skulle være dig…?!”

”Nej, det er det ikke…eller… jo, det er det, men jeg har ikke siddet med denne her slags sager så længe, så det er nok bedre hvis du taler med en, der ved lidt mere om det område”.

(kvalmetåger)

”Jamen, det må være hende jeg skal tale med så.”

… og så blev forbindelsen afbrudt…. og jeg måtte ringe op igen.

 

Efter endnu et par omveje lykkedes det omsider at få fat i ”hende med forstand på området”, som straks erkendte at der var tale om en fejl. Brevet skulle ikke have været sendt. Det var åbenbart systemet, der automatisk sprøjter sådan et brev af sted så snart jobcentret modtager en sygemeldingsblanket.

”Ok…? Jamen… hvem læser så blanketterne…, hvis systemet ikke gør det?!”

 

Fik herefter en meget venlig og uforbeholden undskyldning af hende med en opfordring til endelig at kontakte dem hvis de kan gøre noget for at hjælpe mig igennem forløbet.

 

Jobcentret skulle måske bare fyre systemet og låne Psyke-Hanne… ?!

Kære immunforsvar!
Vægt og fylde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website