Links

 REPORT
108 items   1 followers   0 votes   386 views

En kop kemo? - Parkeringsplads for en kræftramt

Her samler jeg links til websider, artikler, bøger, film eller andet, som jeg har fundet nyttigt eller været glad for at opdage i forbindelse med mit brystkræftforløb

Aug 20, 2018 - cancer.dk - 0
Forskning for fremtidens sundhed - Kræftens Bekæmpelse

42.000 danskere har gennem tre år deltaget i Kræftens Bekæmpelses befolkningsundersøgelse Kost, kræft og helbred – Næste generationer. Resultatet er en kæmpe biobank, som er en guldgrube af viden om, hvorfor vi får kræft.

Aug 17, 2018 - wbtw.com - 0
Scalp cooling aims to stop hair loss in cancer patients

A Grand Strand hospital has some new technology called scalp cooling that could prevent hair loss in people undergoing chemotherapy while battling cancer.

Aug 16, 2018 - videnskab.dk - 0
Tidlige forsøg: Dansk blodprøve opdager stort set alle typer kræft | Videnskab.dk

Det kræver dog flere forsøg, før vi ved, hvor pålidelig blodprøven er.

Aug 15, 2018 - sst.dk - 0
Anbefalinger sætter fokus på senfølger ved kræftsygdom

Sundhedsstyrelsen har revideret anbefalingerne, som vedrører rehabilitering og lindrende indsatser til personer, der har eller har haft kræft. Forløbsprogrammet ser særligt på indsatsen i forhold til senfølger efter kræft.

Jul 16, 2018 - mobile.cancer.dk - 0
Planteøstrogener - soja, lignaner og rødkløver - Kræftens Bekæmpelse

Planteøstrogener findes bl.a. i soja og rødkløver, og ligner det kvindelige kønshormon østrogen. Planteøstrogener kan måske påvirke behandlingen af hormonfølsom brystkræft. Undgå at tage kosttilskud med soja eller rødkløver, hvis du har brystkræft. Sojabønner i salatskålen er helt ok. Læs mere her

Jul 11, 2018 - videnskab.dk - 0
Livet med brystkræft: Trætheden er det værste | Videnskab.dk

Angst, depression, smerter og andre symptomer plager nogle kvinder, der er i behandling for brystkræft. Jævnlige samtaler med en særlig sygeplejerske kan være løsningen.

Jun 12, 2018 - brystkraeft.dk - 0

En meget præcis og informativ bog om senfølger

Jun 07, 2018 - propatienter.dk - 1
De fleste kvinder med brystkræft kan nu slippe for kemo

Forskning præsenteret på dette års store kræftkongres, ASCO i Chicago, vil ifølge forskerne bag med omgående effekt kunne ændre ved behandlingen af brystkræft i de tidlige stadier.

Feb 16, 2018 - propatienter.dk - 0
Sådan kan du få gratis psykologhjælp på nettet

Når man får hjælp af en psykolog, plejer man at møde fysisk op i psykologens klinik. Men nu kan personer med angst eller let til moderat depression få behandling hjemme foran computeren.

Feb 12, 2018 - cancer.dk - 0
Kræftpatienter får ikke den nødvendige opfølgning og støtte

Ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at kræftpatienter med behov for psykosocial støtte i meget ringe grad får den hjælp, de har behov for efter behandling. Mere end 70 pct. af de patienter, som har behov, får ikke hjælp til at håndtere angst, tristhed og bekymringer.

Feb 02, 2018 - livja.dk - 1
Filosofi kan hele mennesker efter kræft og kaos - Livja

Selvom sokratiske dialoggrupper allerede har haft en mærkbar effekt hos de mennesker, der har deltaget i dem, er samtalegrupperne endnu ikke særligt udbredte i Danmark.

Feb 02, 2018 - nyheder.tv2.dk - 1
Hospitals kræftbehandling med kolde nåle skaber interesse i udlandet - TV 2

Radiologisk afdeling på Odense Universitetshospital skal i fremtiden undervise læger fra udlandet i arbejdet med nåle.

Jan 12, 2018 - magasinethelse.dk - 0
Giver din sygdom adgang til tandlægehjælp? - Magasinet Helse

Sunde og stærke tænder er noget, vi alle tilstræber. Men det er bestemt ikke omkostningsfrit. Selv for raske mennesker i job kan det være e økonomisk belastning

Dec 09, 2017 - cancer.dk - 1
Den rigtige pille til den rigtige patient

Brystkræft er ikke bare brystkræft, men en række forskellige sygdomme, der kræver forskellig behandling.

Dec 07, 2017 - brystkraeft.dk - 0
Nyt studie: P-piller øger risikoen for brystkræft med 20% - Patientforeningen Dansk Brystkræft Organisation

Et nyt dansk studie, der netop er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift New England Journal of Medicine, viser, at kvinder mellem 15 og 49 år, der tager p-piller, har en hormonspiral eller bruger anden hormonprævention, i gennemsnit har en 20% øget risiko for at få brystkræft.

Dec 07, 2017 - brystkraeft.dk - 0
Vigtig viden om tilbagevenden til arbejdsmarkedet - Patientforeningen Dansk Brystkræft Organisation

Som færdigbehandlet brystkræftpatient kan du have en følelse af ikke at være parat til at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Du kan måske også føle dig på bar bund omkring, hvad der findes af relevante tilbud, og hvilke rettigheder du har. For hvor længe kan du fx få sygedagpenge, hvordan kan der tages de nødvendige hensyn til din tilbagevenden, og hvordan er du stillet fremadrettet?

Nov 28, 2017 - cancer.dk - 0
Tilbage til livet – eller hvad?

Stadig flere overlever i dag kræft. Desværre oplever mange, at de står alene med at håndtere senfølgerne af kræftbehandlingen, fordi de nu på papiret er raske.

Nov 27, 2017 - helbredsprofilen.dk - 0
Kræft | Helbredsprofilen.dk

Her kan du se film med viden om og gode råd til livet med kræft. Træthed, madlede og hårtab er eksempler på typiske bivirkninger ved behandlingen. Her kan du også se, hvordan behandling mod kræft foregår, og se film med andres erfaringer med at leve med sygdommen.

Nov 15, 2017 - brystkraeft.dk - 0
Nye digitale værktøjer udvikles til brystkræftpatienter - Patientforeningen Dansk Brystkræft Organisation

Som en del af Kræftplan IV er der igangsat udvikling af beslutningsstøtteværktøjer til understøttelse af fælles beslutningstagning mellem patienter og sundhedsprofessionelle. Kræftpatienter kan inden for den nærmeste fremtid bruge de såkaldte beslutningsstøtteværktøjer, når der er mere end én behandlingsmulighed, eller når mulighederne har fordele og ulemper, der kan værdsættes forskelligt fra patient til patient.

Nov 10, 2017 - propatienter.dk - 0

Den unge brystkræftramte poet og forfatter Nina Riggs har ret, når hun siger, man ikke behøver at frygte hendes memoirs om livet og døden med kræft. The Bright Hour er en fabelagtigtlivsbekræftende, sjov, men også sørgmodig bog om at elske livet og alle dets almindeligheder tæt på dets afslutning. Grib den og livet!

Nov 06, 2017 - sst.dk - 0
Beskrivelser

Opfølgningsprogrammer for forskellige kræfttyper

Nov 03, 2017 - cancer.dk - 0
Knæk Cancer-penge skal bringe dansk strålebehandling i verdensklasse

Med 25 mio. kr. fra Knæk Cancer etablerer Kræftens Bekæmpelse det Nationale Forskningscenter for Stråleterapiforskning. Det er banebrydende i hele verden.

Nov 01, 2017 - cancer.dk - 1
Mange får senfølger efter kræftbehandling

Ny viden om senfølger kan hjælpe tusindvis af kræftoverlevere

Nov 01, 2017 - femina.dk - 0
7 kvinders stærke historier om kræft | Femina

Hver tredje dansker rammes af kræft. Langt flere af os bliver pårørende, når familie, venner og bekendte bliver syge. Sygdommen er derfor en fælles sag, som vi sammen må kæmpe imod. Vi har her samlet syvkvinder og deres historier, som vi tidligere har bragt i bladet, for at minde os alle om, at sammen kan vi meget.

Nov 01, 2017 - femina.dk - 2
10 ting, jeg gerne ville have vist om kræft, før jeg fik det | Femina

Kræft: Journalist Gertrud Baun fortæller her, hvad hun gerne ville have vidst for fem år siden, da hun fik brystkræft.