Links

 REPORT
102 items   1 followers   0 votes   370 views

En kop kemo? - Parkeringsplads for en kræftramt

Her samler jeg links til websider, artikler, bøger, film eller andet, som jeg har fundet nyttigt eller været glad for at opdage i forbindelse med mit brystkræftforløb

Jun 12, 2018 - brystkraeft.dk - 0

En meget præcis og informativ bog om senfølger

Jun 07, 2018 - propatienter.dk - 0
De fleste kvinder med brystkræft kan nu slippe for kemo

Forskning præsenteret på dette års store kræftkongres, ASCO i Chicago, vil ifølge forskerne bag med omgående effekt kunne ændre ved behandlingen af brystkræft i de tidlige stadier.

Feb 16, 2018 - propatienter.dk - 0
Sådan kan du få gratis psykologhjælp på nettet

Når man får hjælp af en psykolog, plejer man at møde fysisk op i psykologens klinik. Men nu kan personer med angst eller let til moderat depression få behandling hjemme foran computeren.

Feb 12, 2018 - cancer.dk - 0
Kræftpatienter får ikke den nødvendige opfølgning og støtte

Ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at kræftpatienter med behov for psykosocial støtte i meget ringe grad får den hjælp, de har behov for efter behandling. Mere end 70 pct. af de patienter, som har behov, får ikke hjælp til at håndtere angst, tristhed og bekymringer.

Feb 02, 2018 - livja.dk - 1
Filosofi kan hele mennesker efter kræft og kaos - Livja

Selvom sokratiske dialoggrupper allerede har haft en mærkbar effekt hos de mennesker, der har deltaget i dem, er samtalegrupperne endnu ikke særligt udbredte i Danmark.

Feb 02, 2018 - nyheder.tv2.dk - 1
Hospitals kræftbehandling med kolde nåle skaber interesse i udlandet - TV 2

Radiologisk afdeling på Odense Universitetshospital skal i fremtiden undervise læger fra udlandet i arbejdet med nåle.

Jan 12, 2018 - magasinethelse.dk - 0
Giver din sygdom adgang til tandlægehjælp? - Magasinet Helse

Sunde og stærke tænder er noget, vi alle tilstræber. Men det er bestemt ikke omkostningsfrit. Selv for raske mennesker i job kan det være e økonomisk belastning

Dec 09, 2017 - cancer.dk - 0
Den rigtige pille til den rigtige patient

Brystkræft er ikke bare brystkræft, men en række forskellige sygdomme, der kræver forskellig behandling.

Dec 07, 2017 - brystkraeft.dk - 0
Nyt studie: P-piller øger risikoen for brystkræft med 20% - Patientforeningen Dansk Brystkræft Organisation

Et nyt dansk studie, der netop er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift New England Journal of Medicine, viser, at kvinder mellem 15 og 49 år, der tager p-piller, har en hormonspiral eller bruger anden hormonprævention, i gennemsnit har en 20% øget risiko for at få brystkræft.

Dec 07, 2017 - brystkraeft.dk - 0
Vigtig viden om tilbagevenden til arbejdsmarkedet - Patientforeningen Dansk Brystkræft Organisation

Som færdigbehandlet brystkræftpatient kan du have en følelse af ikke at være parat til at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Du kan måske også føle dig på bar bund omkring, hvad der findes af relevante tilbud, og hvilke rettigheder du har. For hvor længe kan du fx få sygedagpenge, hvordan kan der tages de nødvendige hensyn til din tilbagevenden, og hvordan er du stillet fremadrettet?

Nov 28, 2017 - cancer.dk - 0
Tilbage til livet – eller hvad?

Stadig flere overlever i dag kræft. Desværre oplever mange, at de står alene med at håndtere senfølgerne af kræftbehandlingen, fordi de nu på papiret er raske.

Nov 27, 2017 - helbredsprofilen.dk - 0
Kræft | Helbredsprofilen.dk

Her kan du se film med viden om og gode råd til livet med kræft. Træthed, madlede og hårtab er eksempler på typiske bivirkninger ved behandlingen. Her kan du også se, hvordan behandling mod kræft foregår, og se film med andres erfaringer med at leve med sygdommen.

Nov 15, 2017 - brystkraeft.dk - 0
Nye digitale værktøjer udvikles til brystkræftpatienter - Patientforeningen Dansk Brystkræft Organisation

Som en del af Kræftplan IV er der igangsat udvikling af beslutningsstøtteværktøjer til understøttelse af fælles beslutningstagning mellem patienter og sundhedsprofessionelle. Kræftpatienter kan inden for den nærmeste fremtid bruge de såkaldte beslutningsstøtteværktøjer, når der er mere end én behandlingsmulighed, eller når mulighederne har fordele og ulemper, der kan værdsættes forskelligt fra patient til patient.

Nov 10, 2017 - propatienter.dk - 0

Den unge brystkræftramte poet og forfatter Nina Riggs har ret, når hun siger, man ikke behøver at frygte hendes memoirs om livet og døden med kræft. The Bright Hour er en fabelagtigtlivsbekræftende, sjov, men også sørgmodig bog om at elske livet og alle dets almindeligheder tæt på dets afslutning. Grib den og livet!

Nov 06, 2017 - sst.dk - 0
Beskrivelser

Opfølgningsprogrammer for forskellige kræfttyper

Nov 03, 2017 - cancer.dk - 0
Knæk Cancer-penge skal bringe dansk strålebehandling i verdensklasse

Med 25 mio. kr. fra Knæk Cancer etablerer Kræftens Bekæmpelse det Nationale Forskningscenter for Stråleterapiforskning. Det er banebrydende i hele verden.

Nov 01, 2017 - cancer.dk - 1
Mange får senfølger efter kræftbehandling

Ny viden om senfølger kan hjælpe tusindvis af kræftoverlevere

Nov 01, 2017 - femina.dk - 0
7 kvinders stærke historier om kræft | Femina

Hver tredje dansker rammes af kræft. Langt flere af os bliver pårørende, når familie, venner og bekendte bliver syge. Sygdommen er derfor en fælles sag, som vi sammen må kæmpe imod. Vi har her samlet syvkvinder og deres historier, som vi tidligere har bragt i bladet, for at minde os alle om, at sammen kan vi meget.

Nov 01, 2017 - femina.dk - 1
10 ting, jeg gerne ville have vist om kræft, før jeg fik det | Femina

Kræft: Journalist Gertrud Baun fortæller her, hvad hun gerne ville have vidst for fem år siden, da hun fik brystkræft.

Oct 29, 2017 - tv.tv2.dk - 1
Komiker har stadig smerter efter kræft: - Jeg kommer mig aldrig over det

Komikeren Geo efterlyser mere hjælp og information om senfølger efter et kræftforløb.

Oct 24, 2017 - dr.dk - 0
Verdens største kræftstudie: Håber at nedsætte dødeligheden af brystkræft

Forskere fra Københavns Universitet har været med til at undersøge arvelige faktorer for brystkræft.

Oct 17, 2017 - kristeligt-dagblad.dk - 0
Spar mig for mærkelige kostråd mod min kræftsygdom

"En dag fik jeg nok," skriver journalist Dorte Remar, der i forbindelse med sit sygdomsforløb har fået velmenende kostråd om alt fra orange tallerkener mod madlede til hajfinnebrusk og C-vitamin-injektioner

Oct 16, 2017 - brystkraeft.dk - 0
Udfordringer for brystkræftpatienter som ønsker at vende tilbage til arbejde - Patientforeningen Dansk Brystkræft Org...

Et nyt europæisk studie viser betydelige udfordringer for brystkræftpatienter, som ønsker at vende tilbage til arbejdet. Rapporten omfatter 10 lande, herunder Danmark, og viser, at mens overlevelsesraten for brystkræft er steget, er der store forskelle på tværs af landene på, hvor mange kvinder, der vender tilbage til arbejde.

Oct 09, 2017 - information.dk - 0
’Jeg troede bare lige, at jeg skulle dø, men det går nok’

Enten er man syg, eller også er man rask. Sådan er de fleste af os vant til at tænke. Vi overser, at mange mennesker i dag nok erklæres sygdomsfri, men man må leve med, at sygdommen ligger på lur og trækker lange tråde ind i livet efter behandlingen. De er ikke syge eller raske; de er ’hverken eller’

Oct 05, 2017 - sst.dk - 0
Tusinder overlever en kræftsygdom – mange af dem døjer med alvorlige følger resten af livet

Over de seneste årtier er der inden for en række områder sket en væsentlig forbedring af kvaliteten af kræftbehandlingen i Danmark. Samtidig lever flere med følger af deres kræftsygdom.