Links

 REPORT
120 items   1 followers   0 votes   409 views

En kop kemo? - Parkeringsplads for en kræftramt

Her samler jeg links til websider, artikler, bøger, film eller andet, som jeg har fundet nyttigt eller været glad for at opdage i forbindelse med mit brystkræftforløb

Nov 28, 2018 - pov.international - 0
Livet efter kræft: Erfaringen er en resurse - POV

ESSAY – Da jeg skulle til at skrive følgende, den selvsamme aften, tikkede en besked ind på Messenger. Den begyndte med det spagfærdige, ikke krævende ”hvordan har du det?”, som jeg bekræftede med ”jeg har det godt, og du?” Sådan brydes isen med venlighed. Og så kom chokket.

Nov 14, 2018 - cancer.dk - 0
Tusindvis af danskere lever med senfølger efter kræft

Bedre viden om senfølger, ny hjemmeside - En fælles indsats for at forske i senfølger efter kræft

Oct 10, 2018 - propatienter.dk - 0
2 år og dødssyg - 34 år senere kæmper hun stadig med senfølger, skepsis og manglende viden

Unge og voksne, som har haft kræft som børn, lever ofte et liv i senfølgernes skygge. I København har Anna-Maria Barse, som selv har haft kræft som barn, etableret et netværk, hvor overlevere efter børnekræft kan mødes og dele deres erfaringer.

4

What is Lymphoedema or Lymphedema?

Oct 05, 2018 - youtube.com - 0
What is Lymphoedema or Lymphedema?

Lymphoedema or Lymphedema is a chronic condition - this video explains what lymphoedema is and the techniques you can use to treat it. ----------------------...

Oct 03, 2018 - kampenmodkraeft.com - 0
Vigtigt med fokus på senfølger

Vigtigt med fokus på senfølger - Forekomsten af senfølger efter kræftbehandling er individuel. Derfor bør patienterne få en individuel behandling. Den udfordring kan et samarbejde mellem læger, sygeplejersker, patienter og de nye senfølgercentre forhåbentlig løse i fællesskab.

Sep 27, 2018 - tv2lorry.dk - 0
Kvinder fik kemo men tabte ikke håret: Nu vil de give andre samme mulighed | TV 2 Lorry

De fleste, der går igennem et kemo-forløb, kommer ud på den anden side uden hår på kroppen. Kemoen dræber nemlig alle hårceller. Men både Kikki Bulskov og Benedikte Paisol skiller sig ud - de har nemlig stadig deres eget hår på hovedet. - Jeg sad på et tidspunkt rundt om et bord med 12 kræftramte kvinder, hvor vi skulle guides i at leve med kræft. Bag os stod 12 parykstativer,

Sep 16, 2018 - k10.dk - 0
K10 - Flexjob & Førtidspension - Om K10

En side for bruger og af bruger, stedet hvor vi prøver at hjælpe hinanden med råd og støtte i systemet for folk enten i eller på vej til førtidspension eller fleksjob.

Sep 14, 2018 - dr.dk - 0
Nyt studie skaber tvivl om værdien af brystkræftscreening | Viden | DR

Det er bedre behandling - ikke screening, som er skyld i, at færre dør af brystkræft, konkluderer forskere i et nyt studie.

Sep 14, 2018 - mobile.cancer.dk - 0
Bivirkninger senfølger - Kræftens Bekæmpelse

Mange patienter oplever bivirkninger eller kroniske senfølger i forbindelse med deres kræftsygdom eller -behandling. Læs her om, hvad du selv kan gøre ved dem.

Sep 11, 2018 - propatienter.dk - 1
Tidligere kræftpatient: ”Lægerne siger, at jeg skal lære at leve med mine senfølger”

Kriblen og krablen under fødderne, tørre slimhinder og en betændt akillessene er blot nogle af de senfølger, som tidligere brystkræftpatient Janette Weng lever med efter den intensive kemo- og strålebehandling, som skulle sikre, at kræften aldrig vender tilbage. I dag har hun indstillet sig på, at hun må lære at leve med senfølgerne, og at hendes tilstand formentlig er kronisk.

Aug 30, 2018 - cancer.dk - 0
Sammenholdet - En gratis app, der gør det nemt at koordinere hjælp, når du, eller en du kender, har kræft.

Sammenholdet er en gratis app, der hjælper kræftpatienter og deres pårørende med at organisere et netværk, der kan støtte under sygdomsforløbet.

Aug 23, 2018 - propatienter.dk - 0
Professor: ”Tag dine senfølger alvorligt”

Et stigende antal kræftpatienter overlever deres sygdom, men mange lever med senfølger som f.eks. smerter, søvnproblemer, angst og depressioner. Men man skal ikke ’nøjes’ med at være taknemmelig for at have overlevet en livstruende sygdom, siger Bobby Zachariae, som er professor på kræftafdelingen i Aarhus.

Aug 20, 2018 - cancer.dk - 0
Forskning for fremtidens sundhed - Kræftens Bekæmpelse

42.000 danskere har gennem tre år deltaget i Kræftens Bekæmpelses befolkningsundersøgelse Kost, kræft og helbred – Næste generationer. Resultatet er en kæmpe biobank, som er en guldgrube af viden om, hvorfor vi får kræft.

Aug 17, 2018 - wbtw.com - 0
Scalp cooling aims to stop hair loss in cancer patients

A Grand Strand hospital has some new technology called scalp cooling that could prevent hair loss in people undergoing chemotherapy while battling cancer.

Aug 16, 2018 - videnskab.dk - 0
Tidlige forsøg: Dansk blodprøve opdager stort set alle typer kræft | Videnskab.dk

Det kræver dog flere forsøg, før vi ved, hvor pålidelig blodprøven er.

Aug 15, 2018 - sst.dk - 1
Anbefalinger sætter fokus på senfølger ved kræftsygdom

Sundhedsstyrelsen har revideret anbefalingerne, som vedrører rehabilitering og lindrende indsatser til personer, der har eller har haft kræft. Forløbsprogrammet ser særligt på indsatsen i forhold til senfølger efter kræft.

Jul 16, 2018 - mobile.cancer.dk - 0
Planteøstrogener - soja, lignaner og rødkløver - Kræftens Bekæmpelse

Planteøstrogener findes bl.a. i soja og rødkløver, og ligner det kvindelige kønshormon østrogen. Planteøstrogener kan måske påvirke behandlingen af hormonfølsom brystkræft. Undgå at tage kosttilskud med soja eller rødkløver, hvis du har brystkræft. Sojabønner i salatskålen er helt ok. Læs mere her

Jul 11, 2018 - videnskab.dk - 0
Livet med brystkræft: Trætheden er det værste | Videnskab.dk

Angst, depression, smerter og andre symptomer plager nogle kvinder, der er i behandling for brystkræft. Jævnlige samtaler med en særlig sygeplejerske kan være løsningen.

Jun 12, 2018 - brystkraeft.dk - 0

En meget præcis og informativ bog om senfølger

Jun 07, 2018 - propatienter.dk - 1
De fleste kvinder med brystkræft kan nu slippe for kemo

Forskning præsenteret på dette års store kræftkongres, ASCO i Chicago, vil ifølge forskerne bag med omgående effekt kunne ændre ved behandlingen af brystkræft i de tidlige stadier.

Feb 16, 2018 - propatienter.dk - 0
Sådan kan du få gratis psykologhjælp på nettet

Når man får hjælp af en psykolog, plejer man at møde fysisk op i psykologens klinik. Men nu kan personer med angst eller let til moderat depression få behandling hjemme foran computeren.

Feb 12, 2018 - cancer.dk - 0
Kræftpatienter får ikke den nødvendige opfølgning og støtte

Ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at kræftpatienter med behov for psykosocial støtte i meget ringe grad får den hjælp, de har behov for efter behandling. Mere end 70 pct. af de patienter, som har behov, får ikke hjælp til at håndtere angst, tristhed og bekymringer.

Feb 02, 2018 - livja.dk - 1
Filosofi kan hele mennesker efter kræft og kaos - Livja

Selvom sokratiske dialoggrupper allerede har haft en mærkbar effekt hos de mennesker, der har deltaget i dem, er samtalegrupperne endnu ikke særligt udbredte i Danmark.

Feb 02, 2018 - nyheder.tv2.dk - 1
Hospitals kræftbehandling med kolde nåle skaber interesse i udlandet - TV 2

Radiologisk afdeling på Odense Universitetshospital skal i fremtiden undervise læger fra udlandet i arbejdet med nåle.

Jan 12, 2018 - magasinethelse.dk - 0
Giver din sygdom adgang til tandlægehjælp? - Magasinet Helse

Sunde og stærke tænder er noget, vi alle tilstræber. Men det er bestemt ikke omkostningsfrit. Selv for raske mennesker i job kan det være e økonomisk belastning